top of page

KÉPZŐMŰVÉSZET / T. SZABÓ LÁSZLÓ

ÁLLANDÓ KIÁLLÍTÁS - Megtekinthető naponta 10:00-17:00 között.

A kiállításra a belépés ingyenes.



AJÁNLÓ


T. Szabó László képzőművész (Kiskőrös, 1953. március 22.)

Tapolcán él, ahol szorosan kapcsolódik a tapolca-diszeli Első Magyar Látványtár alkotói köréhez. Mára már számos műve megtalálható a Látványtár gyűjteményében.

T. Szabó László festőművészként egy hagyományosnak mondható alkotói pálya kezdetétől, az 1980-as évek közepétől a lehető legegyénibb hangvételű önkifejezési szintig jutott el a 2000-es évekig.

Az én számomra a meglepetések művésze. Meglep a gondolataival, kissé ironikus, filozofikus életlátásával és nem utolsó sorban alkotói technikájának, a frottázsnak is köszönhetően a műveivel.

Az elmúlt négy évtizedben számos hazai és külföldi kiállítson szerepeltek munkái, amelyek egyaránt megtalálhatóak itthoni és nemzetközi magángyűjteményekben is.

2010-től kezdődően restaurátori munkái révén meghatározó szerepet tölt be a Csigó Malom mindennapi életében.

T. Szabó László az utóbbi években alkotásaival egyéni és csoportos kiállításokon is részt vett galériánkban. 2023-ban a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozata keretében a Csigó Malom Kulturális és Művészeti Központ Alapítvány által szervezett csoportos kortárs nemzetközi tárlat egyik balaton-felvidéki kiállító művésze volt.

Alkotásai 2024-ben folytatólagosan megtekinthetőek a Csigó Malomban.

Kiállításairól, életútjáról bővebb információk találhatóak honlapján: www.tszabolaszlo.hu


Bartunek Katalin

Kuratóriumi elnök, művészeti vezető

Csigó Malom Kulturális és Művészeti Központ Alapítvány

Gyulakeszi, 2024. május 20.

53 megtekintés

Comments


bottom of page